ΔΩΡΕΑΝ Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 35 € . ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών με καθε σας παραγγελία !

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !

χαιρετισμοι της παναγιας , προσευχητικη αξία των χαιρετισμων

Πολλές φορές ακούμε από γνωστους μας και το διαβάζουμε και σε email που λαμβάνουμε από αγνώστους ! “Μα που έγκειται η αξία των Χαιρετισμών της Παναγίας και τόσο πολύ επιμένετε στην καθημερινή τους ανάγνωση και τόσα πολλά ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών μοιράζετε σε όλους εμάς ;”

Είναι απολυτα δικαιολογημένη η απορία αυτή και επιτρέψτε μας να δώσουμε μία συντομη απάντηση.

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας με τις Παρασκευές της Σαρακοστής, όπου και ψάλλονται μαζί με τον Κανόνα του Ακαθιστου Υμνου , τμηματικά τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες ανά μία στάση, και συνολικά την πέμπτη εβδομάδα

Δυστυχώς πολλοί δεν γνωρίζουν ότι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας ανήκουν στις ενδιάτακτες προσευχές του καθημερινού προσευχητικού κύκλου των ορθοδοξων Χριστιανών, είναι δηλαδή μία προσευχή που λέγεται καθημερινά με το Μικρό Απόδειπνο, σε κάθε Ιερά Μονή αλλά και στις οικίες ευσεβών λαικών

Επίσης πολλοί δεν γνωρίζουν την προτροπή της ίδιας της Παναγίας μας αναφορικά με την καθημερινή τους απαγγελία ή ανάγνωση. Συγκεκριμένα η Θεοτόκος εμαφανισθείσα εν οράματι στον Οσιο Πέτρο τον Αθωνίτη του είπε όστις Την χαιρετίζει καθημερινα με τους Χαιρετισμούς Της, τους οποίους πολύ αγαπάει, αυτόν θα τον προστατεύει και θα τον διαφυλάττει από κάθε κακό και θα τον υπερασπισθεί την ώρα του θανάτου του και ενώπιον του Κριτηρίου του Υιού Της

Και έρχονται αρίφνητα Θαύματα των Χαιρετισμών καταγεγραμμένα από τον έβδομο αιώνα κι εντεύθεν που αποδεικνύουν περίτρανα την ιδιαίτερη Χάρη των Χαιρετισμών !

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι απαξιώνουμε τις άλλες θεομητορικές προσευχές ή ότι επιχειρούμε να προτάξουμε αξιολογικά τους Χαιρετισμούς έναντι οιασδήποτε άλλης προσευχής ! Μη γένοιτο !

Απλά προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους αδελφούς μας, οι οποίοι δεν έτυχε να έχουν ακούσει την προτροπή της Παναγίας μας για την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών Της και να μην έχουν πληροφορηθεί για τα απειράριθμα σύγχρονα Θαύματα που συμβαίνουν κατά την απαγγελία τους, για την ιδιαίτατη Χάρη που ενέχουν !

Και αν επιμείνει κανείς γιατί τονίζουμε τόσο την εξαιρετική Χάρη των Χαιρετισμών και που εδράζουμε αυτή μας την άποψη θα προβάλλαμε το επιχείρημα ότι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι πρώτον μία δοξολογική προσευχή, μιας και ανυμνολογείται με κάθε “Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε” η Πανάμωμος Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας , αλλά ταυτόχρονα δοξολογείται με κάθε “Αλληλούια” ο Κύριος και Θεός και Σωτήρας ημών Ιησούς Χριστός.

Επομένως πέρα από αμιγώς θεομητορική προσευχή είναι κυρίως μία Χριστολογική προσευχή, μιας και το κέντρο της θεματολογίας καθενός εκ των εικοσοτεσσάρων Οίκων των Χαιρετισμών είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός !

Και θα ήθελα να εφιστήσω στην Αγάπη σας το γεγονός της αμιγούς δοξολογικής προσευχής που αναφέραμε.

Στις περισσότερες προσευχές υπάρχει , και απολύτως δικαιολογημένα, ο ικετευτικός και ο ταπεινά παρακελευσματικός χαρακτήρας ! Δηλαδή προσερχόμεθα ως ανάξιοι δούλοι και εκζητούμε το έλεος του Κυρλιου δια πρεσβειών της Παναγίας Μητέρας Του.

Στους Χαιρετισμούς όμως προσερχόμεθα ως κατά Χάρη παιδιά της Παναγίας μας, ως μικρότερα αδέλφια του Πρωτότοκου της Νέας Κτίσεως του Αναστάντος Κυρίου μας και αναπεμπουμε δοξολογία , παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τις ασθένειες που μας ταλαιπωρούν ή τις θλίψεις που μας συνέχουν.

Και αν σκεφτούμε και τι έλεγε ο πρώτος Πνευματικός του Αγίου Παισίου του Αγιορείτου, ο πρώηνν αξιωματικός του τσαρικού στρατού, ο πατέρας Τύχωνας του Ιερού Κελλίου του Τιμίου Σταυρού πλησίον της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα ” Παιντί μου Παισιε, ένα Κυριε ελέησον ντέκα ντραχμαί, ένα Σλάβα Μπόγκουμ, ένα Ντόξα σοι ο Τεός, εκατό ντραχμαί “

Τόνιζε δηλαδή ο πολιός Ασκητής ότι η δοξολογική μας διάθεση και στάση προσευχής ενώπιον του Κυρίου μας και της Παναγίας Μητέρας Του “αξίζουν” περισσότερο από την ικευτική εκζήτηση του ελέους Του.

Σ αυτόν ακριβώς τον διττό δοξολογικό χαρακτήρα των Χαιρετισμών και στις ακαταμάχητες πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου πιστεύουμε ότι έγκειται η προσευχητική αξία των Χαιρετισμών και γι’ αυτό όλες μας οι προσπάθειες κατατείνουν στην διάδοση τους.

Μπορείτε να δείτε και να παραγγείλετε άμεσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα τόσο τα Δωρεάν μας βιβλαρίδια όσο και το βιβλίο μας με τα Θαύματα των Χαιρετισμών , ώστε ξεκινώντας και εσείς την καθημερινή απαγγελία τους, όσες φορές η Παναγία σας τους χαρίσει, να διακριβώσετε ιδίοις όμμασι της εξαιρετική προσευχητική τους αξία !

χαιρετισμοι της παναγια , προσευχητική αξια των χαιρετισμών , εκδόσεις εφυμνιον , βιβλιο τα θαυματα των χαιρετισμων

Νέες Κυκλοφορίες

Δείτε τις καινούργιες μας εκδόσεις

Τελευταία Νέα

Δωρεάν Βιβλαρίδια Χαιρετισμών

Δωρεάν Βιβλαρίδια Χαιρετισμών σε όλους

You cannot copy content of this page

Scroll to Top