ΔΩΡΕΑΝ Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 35 € . ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών με καθε σας παραγγελία !

ΤΙ ΜΗΧΑΝΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ. ΔΙΗΓΗΣΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΕΜΦΟΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Και αφού μου εξομολογήθηκε τον ρώτησα ; Πόσες φορές τους είπες σήμερα τους Χαιρετισμούς ;

“Δεν πρόλαβα Γέροντα, ευλόγησον ! Ετρεχα όλη μέρα, γύρισα ψόφιος, δεν μπορούσα να τους πω !”

“Θέλω τώρα να μου υποσχεθείς ότι δεν θα ξαναγίνει ποτέ πιά αυτό ! Και σήμερα θα τους πεις τουλάχιστον δύο φορές για να αναπληρώσεις και την χθεσινή μέρα που τους άφησες ! Με κατάλαβες ;”

“Να ναι Γέροντα ευλογημένο !”

Αυτός είναι αδελφές κι αδελφοί μου αγαπημένοι ο Γέροντας των Χαιρετισμών, ο σεπτός Αρχιμανδρίτης που από μικρό παιδί ζει για τους Χαιρετισμούς και μεταλαμπαδεύει στα πνευματικοπαίδια και σε όποιον συναντήσει την Αγάπη για τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς μας!

Αναφερόμαστε στον πατέρα Νεκτάριο, που σήμερα διακονεί και λειτουργεί στο Μετόχι της σεπτής Ιεράς Μονής της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους , στην Αθήνα !

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ

Στο ίδιο εκείνο βιβλιοπωλείο στο οποίο αγόραζε δεκαετίες πριν βιβλία ο Αγιος Πορφύριος – και είναι γνωστή σε όλους η χαριτωμένη πρόρρηση του στον έκπληκτο καταστηματάρχη για τα ακριβή τετραγωνικά του καταστήματος, που διεύψεδε την μέτρηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων, και φυσικά επαληθεύτηκε όταν αργότερα κατά την ανακαίνιση και την τυχαία καθαίρεση ενός ψευδοτοιχου που δεν είχε κανένας αντιληφθεί προέκυψαν στην εσοχή που αποκαλύγθηκε τα παραπάνω τετραγωνικά που είχε πει ο Αγιος – σ αυτό το ευλογημένο βιβλιοπωλείο στο Σύνταγμα, τον συναντήσαμε πριν 12 σχεδόν χρόνια.

Δεν θα ξεχάσω ότι σε όποιον πελάτη έμπαινε στο κατάστημα τον ρωτούσε πόσες φορές είπατε τους Χαιρετισμούς και όταν εκείνοι έκπληκτοι απαντούσαν ότι δεν τους είπαμε τότε με τρόπο χαριτωμένο αλλά και έντονα απραινετικό τους μιλούσε για την αξία τους και για την επιτακτική ανάγκη να μην παραλείπεται η καθημερινή τους απαγγελία ή ανάγνωση !

Όταν είχε λίγο ησυχία και δεν έμπαινε κόσμος, τότε άνοιγε την καρδιά του και μας διηγείτο δικές του εμπειρίες με τους Χαιρετισμούς !

“Από μικρός τους έλεγα ! Πω πω τι έχω βιώσει ! Και να ξέρετε παιδιά μου ότι η απαγγελία τους όσο πολύ ευχαριστεί την Παναγία Μητέρα μας και ελκύει την Χάρη και το Ελεος Της, τόσο εξοργίζει τον μισόκαλλο εχθρό της σωτηρίας μας ! Αχ πόσα μου έχει κάνει ! Χα χα ! Θα σας πω κάτι που έγινε δεκαετίες πριν ! Στεκόμουν μπροστά απο την Εικόνα της Παναγίας μας στο δωμάτιο μου και απήγγειλα τους Χαιρετισμούς Της. Πριν προλάβω να τελειώσω τον πρώτο Οίκο ακούω ξαφνικά στα αριστερά μου έναν γδούπο. Γυρίζω το κεφάλι μου και τι να δω ! Από το πάνω πάνω ράφι της βιβλιοθήκης μου είχε πέσει ένα σκληρόδετο βιβλίο που ήταν στην άκρη αριστερά.

Και πριν προλάβω καν να σκεφτώ, έπεσε και το βιβλίο που ήταν ακριβώς δίπλα του ! Ηταν προφανής ο στόχος του διαβόλου ! Να με κάνει να σταματήσω την απαγγελία των Χαιρετισμών ! Εγω όμως του απάντησα με τον τρόπο που του αρμόζει ! Αδιαφόρησα και ήρεμα συνέχισα να λέω τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !

Ε λοιπόν τότε ξεκίνησε το πανηγύρι !!! Συνεχισε να ρίχνει ένα ένα τα βιβλία ! Αφού τελείωσε με το πάνω ράφι πηγε στο επόμενο ! Από τα αριστερά προς τα δεξιά , ένα ένα έπεφταν τα βιβλία !! Αμέριμνος εγώ !! Συνέχιζα τους Χαιρετισμούς ! Και όσο εγώ συνέχιζα τόσο εκείνος μου έριχνε ένα ένα τα βιβλία μέχρι που τελείωσα και είχα στα αριστερά μου ένα σωρό από βιβλία !!

Και να ήταν μόνο αυτά ! Αχ πόσα μπορώ να σας διηγηθώ !

Αλλά είπαμε η απάντηση μας σε αυτές τις προσβολές του πονηρού πρέπει να είναι μία και μόνο ! ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ !!! Ξέρετε ο διάβολος είναι τόσο υπερήφανος που όταν βλέπει το πλάσμα του Θεού να μην ταράζεται και να μην του δίνει σημασία τόσο πληγώνεται ο εγωισμός τους που συχνά μας παρατάει στην ησυχία μας !

ΑΚΕΝΩΤΗ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ !

Και άλλα πολλά Θαύματα μας έχει πει ο Γέροντας ! Και φυσικά τα έχουμε καταγράψει ΑΛΛΑ δεν θα τα δημοσιεύσουμε χωρίς την ρητη του συγκατάβαση !

Και αυτό που είπαμε σήμερα το κάναμε επειδή εχθές Πέμπτη το βράδυ δύο μας αγαπημένοι βαστάζοι τον επισκέφτηκαν στην οικία του και ο ένας μας κάλεσε με βιντεοκλήση να πάρουμε την ευχή του !

Λοιπόν αδέλφια μου ! ΔΕΝ θα σας κοινολογήσω τα όσα μου είπε ΑΛΛΑ σε ένα με έβαλε σχεδόν να δεσμευτώ !

Οτι οφείλω να επανακάμψω με περισσότερα άρθρα και αναρτήσεις !

Γνωριζε τον πόλεμο που έχουμε , και τις επιθέσεις και την χλέυη και τα απρεπή σχόλια που δεχόμαστε, ακόμη και απο ανθρωπου που λόγω θέσεως ή αξιώματος ΔΕΝ θα έπρεπε να πολεμούν αυτή μας την Αγάπη για τους Χαιρετισμούς

Αποφασίσαμε λοιπόν υπακούοντας στον Γέροντα των Χαιρετισμών και της καρδιάς μας να εγκαινιάσουμε αυτήν την νέα περίοδο με ένα άρθρο αφιερωμένο σε αυτόν

Γνωρίζω ότι αυτό θα τον αιφνιδιάσει

Ξέρω ότι ΔΕΝ θέλει να μιλάμε για αυτόν. Καί έιδατε ότι το τήρησα 12 χρόνια τώρα

Όμως σε μία εποχή που λείπουν τα ΠΡΟΤΥΠΑ οφείλουμε να προβάλλουμε τέτοιους θεοτοκόφιλους Ιερείς , λάτρεις και ρέκτες των Χαιρετισμών, όπως ο αγαπημένος μας πατέρας Νεκτάριος !

Νέες Κυκλοφορίες

Δείτε τις καινούργιες μας εκδόσεις

Τελευταία Νέα

Δωρεάν Βιβλαρίδια Χαιρετισμών

Δωρεάν Βιβλαρίδια Χαιρετισμών σε όλους

You cannot copy content of this page

Scroll to Top